søndag 25. august 2013

FØDSEL!!!

Vår fineste Tina fikk valpene sine på fredag den 23/8-13.
Det ble også denne gangen et jentekull på kennel Rudskog. 7 tisper og 2 hannhunder.

Tina var kjempe flink under hele fødselen, alt gikk så rolig og greit for seg.
Etter nr 7 hadde hun 3 timer pause før hun fikk ut 2 til. Alle valpene veide godt over 400 gram. Noe som er veldig bra. Sterke valper. Ingen av valpene gikk noe betydelig ned i vekt det første døgnet, de fleste har gått opp. Skal bli spennende å veie dem igjen i kveld. Vekttabell ligger under fanen "valper" på hjemmesiden vår.

Jeg sover sammen med dem de første dagene, kanskje en uke. Koselig å høre på de gode valpelydene, smattingen og slike små ynk som bare nyfødte kan lage. Kan bruke alle timene i døgnet med bare å se på disse små undrene. Som en gammel venn sa til meg for mange år siden, husk at en nyfødt valp skal aldri ligge stille, om den gjør det er den ikke frisk. Og det stemmer, hele tiden noen rykninger.


Alle valpene fikk heklet bånd rundt halsen, så derfor kan det hende jeg refererer til fargene, mørk blå, lys blå, rød, rosa, hvit, grønn, gul, grå og lilla.

Nå har melken til Tina kommet godt i gang, så det er mye rolig og stille stunder her. Godt å se at alt er som det skal. Tina er verdens beste mor.

Hans Ole var på Bjerke i går. Utstilling. Han kom hjem med litt av en fangst denne gangen også.
Hjørdis og Bjarne (bestefar til valpene) ble nr 2 i champion begge to og ble også 2 beste hann og 2 beste tispe. Selvfølgelig en sur plass men veldig veldig bra. 67 påmeldte hunder.
Jensen som er pappa til valpene vant en stor åpen klasse fikk en super fin kritikk.
Gudrun fikk ren excellent, hun trenger mere tid den propellen vår. Magda ble nr 3 i sin klasse. Tror hun bare må få tittelen res.champion... ;-) Hun har en kjangs til igjen i år før hun skal parres utpå høsten med fineste Viper. Han slo Bjarne og ble beste hann i går. En veldig staselig herremann som har alt det vi ser etter i en flat. Han er oldebarn til vår gamle Gustav (Almanza Urgent Message To Stormy) så det skal bli gøy å få han inn igjen på stamtavlen vår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar